Bisik-bisik Awang Selamat: Malaysia kearah republik. Kami dah sedaq awai dah~

SEJAK kebelakangan ini, pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendakwa parti itu memperjuangkan hak dan kepentingan Melayu.

Malah penasihat PKR, Anwar Ibrahim mendakwa parti itu tidak akan berkompromi sama sekali dalam hal tersebut.

Awang cuma ingin bertanya di mana suara PKR semasa pemimpin pembangkang bukan Melayu mencabar dan menghina raja Melayu secara terbuka?

PKR boleh mendakwa apa sahaja tetapi orang Melayu semakin nampak pekung parti itu, yang hanya ghairah untuk berkuasa daripada menjaga kepentingan Melayu.

Banyak lagi persoalan yang boleh dibangkitkan terhadap PKR terutama ‘dosa-dosa’ terhadap orang Melayu selepas pilihan raya umum lalu.

Mungkin benar kata bekas pemimpin muda PKR, Mohamad Ezam Mohd. Noor sebelum ini bahawa PKR terpaksa menukar strateginya untuk memenangi hati orang Melayu yang sudah mereka kecewakan.

PKR juga melaung-laungkan konsep Ketuanan Rakyat bagi menggantikan Ketuanan Melayu. Tetapi beberapa tokoh melihatnya sebagai konsep untuk merepublikkan negara ini dan ia mirip gagasan Malaysian Malaysia tajaan DAP.

Awang – Tak khianati bangsa.


Komen: Awang selamat lambat nak sedar akan isu ini, kami sedar awai dah.. dok tengok Anwar ni lain macam ja perjuangan dia. Melayu pun dia gadai, raja pun dia londeh, apa punya perjuangan nak bela melayu kalau macam tu?

orang melayu yang dalam pakatan rakyat tu dok seronok lagi, menang sorak kampung tergadai, nanti berputih mata. jadi macam orang melayu singapura. baru padan muka!

ANWAR NAK JUAI MELAYU, NAK LONDEH RAJA DAN NAK GADAI AGAMA DEMI GILAKAN KUASA DAN PANGKAT UNTUK KELUARGA DAN NAK BALAS DENDAM SAJA.

masa tu teriak air mata darah pon dah tak guna. raja dah jatuh, melayu dah hilang keistimewaan, agama islam pun dah tak jadi no 1 dalam negara.

Contoh sekarang, macam depan mata kita la nih, peristiwa kehilangan Pulau Batu Putih. INGAT! Jangan sampai anak cucu kita nanti menyumpah seranah kita kerana kesilapan kita sekarang. Jangan tersalah memilih!

Ingatlah wahai Melayu! yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

Nak dapat kuasa saja, habis melayu, raja dan islam hilang.

Bookmark the permalink . RSS feed for this post.
Jom komen di Facebook!

Leave a Reply

Catatan Popular di Pewaris Melayu 30 hari lepas

Followers

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark . Converted by LiteThemes.com .