Ludahla saya jika PR gagal bawa perubahan - Anwar

KUALA TERENGGANU: Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata beliau sanggup diludah sekiranya Pakatan Rakyat tidak mampu membuat perubahan seandainya diberi mandat memerintah negara.

"Saya tidak berani bersumpah atau berjanji tapi saya berikrar akan membela nasib rakyat. Sekiranya saya tidak berbuat demikian, tuan-tuan boleh jumpa saya dan ludah pada saya," katanya dalam satu ceramah di sini, malam tadi.

Ceramah anjuran Pakatan Rakyat itu adalah bagi menyokong calon PAS, Mohd Abdul Wahid Endut, dalam kempen pilihan raya kecil bagi kerusi Parlimen Kuala Terengganu menjelang pengundian 17 Januari ini

Ceramah yang diadakan di kawasan rumah pangsa Jalan Bukit Kecil itu dihadiri 100 orang.

Dalam ceramahnya, Anwar turut membangkitkan isu penahanan beliau oleh polis, isu pengambilan tanah oleh Umno selain isu rasuah.

Dalam pilihan raya itu, Mohd Abdul Wahid berdepan calon Barisan Nasional (BN),Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh dan seorang calon Bebas. - Bernama

Komen Pewaris Melayu :
Amboi, dah terdesak sangat la Pak Shiekh kita neh.. kenapa tak berjanji dan bersumpah je? Penulis hairan, ada jugak orang yang percaya ceramah dia tu.

Penduduk Kuala Terengganu tak bodoh. Renunglah kembali apa yang kerajaan Pas lakukan kepada negeri tersebut semasa dibawah pemerintahannya dan bandingkan dengan pencapaian negeri tersebut semasa dibawah pemerintahan kerajaan Barisan Nasional.

Besar sangat ke pangkat dan peranan Anwar dalam menentukan kejayaan ekonomi dan kecemerlangan Malaysia? Ingat Anwar, jangan terlalu riak dan bangga diri.

Posted in . Bookmark the permalink . RSS feed for this post.
Jom komen di Facebook!

2 Responses to Ludahla saya jika PR gagal bawa perubahan - Anwar

  1. PAS Kejam, sila baca :
    http://www.warisanpahang.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. Wah siap nak suruh orang ludah pulak dah atok kita ni. Satni entah-entah, atok lari dulu bila orang mai betoi dak encik?

    BalasPadam

Catatan Popular di Pewaris Melayu 30 hari lepas

Followers

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark . Converted by LiteThemes.com .