Perbandingan harga rumah untuk kes @cmlimguaneng #jalanpinpon

RUMAH DI PERMATANG PAUH DAN SEBERANG PERAI SEKALI GANDA LEBIH MAHAL DARI RUMAH GUAN ENG.

P.Pinang terbahagi kepada dua bahagian. Sebelah pulau dan sebelah seberang. Sesiapa pun akan tahu, sebelah pulau adalah kawasan yang ada klas. Manakala sebelah seberang pula kawasan yang kelas kedua. Rumah2 dan tanah2 di sebelah pulau harganya melambung2 tinggi jika nak dibandingkan dengan seberang. Tapi logikkah rumah LGE yang terletak di kawasan yang ada klas di sebelah pulau harganya sekali ganda lebih MURAH dari rumah di seberang ? Lihat gambar2 dan angka di bawah sbg bukti.

Sumber : mudah.my

Gambar 1 : Sebuah rumah di PERMATANG PAUH yg berkeluasan 1540kp ditawarkan untuk jualan pada harga RM 880'000.00. Bersamaan RM 571.43 untuk sekaki persegi.

Gambar 2: Sebuah rumah di SEBERANG PERAI yg berkeluasan 2240kp ditawarkan untuk jualan pada harga RM 1'200'000.00. Bersamaan RM 535.71 untuk sekaki persegi.

Gambar 3 :  Sebuah rumah di GEORGETOWN yg berkeluasan 9411kp ditawarkan untuk jualan pada harga RM 5'880'000.00. Bersamaan RM 624.80 untuk sekaki persegi.

Gambar 4 : Rumah Lim Guan Eng di kawasan berkelas tinggi di GEORGETOWN yang berkeluasan 10'161kp, dibeli beliau pada harga RM 2'800'000.00. Bersamaan RM 275.56 sekaki persegi.

Orang kampung, orang Kelantan pun boleh fikir harganya tak logik. Tapi Lim Guan Eng seorang KM di Pulau Pinang dan orang yang menjaga hal ehwal tanah di negeri itu boleh jawab "saya tak tahu harga kerana saya bukan ejen hartanah". Apa lagi mahu kelentong Mr Tokong ?

#ResignPlease

Bookmark the permalink . RSS feed for this post.
Jom komen di Facebook!

2 Responses to Perbandingan harga rumah untuk kes @cmlimguaneng #jalanpinpon

 1. Bodohkan Orang Kampung - Puteri UMNO Seperti Kera-Kera Yang Sangat Tolol!

  Sumber Berita


  >>> Klik Di Sini <<<
  UMNO PARTI PENJARA - Anak Muda Tak KEBULUR Jawatan Dlm UMNO!

  Sumber Berita


  >>> Klik Di Sini <<<


  Pukulan Maut Anak Johor - Kami Tidak Mahu Menjadi Kuli Batak UMNO Lagi!

  Sumber Berita


  >>> Klik Di Sini <<<

  BalasPadam
 2. memang betul, harga rumah semakin mahal tiap tahunya

  BalasPadam

Catatan Popular di Pewaris Melayu 30 hari lepas

Followers

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark . Converted by LiteThemes.com .