Boleh pun bagi memorandum secara aman. Saja!


Pemuda Pas Kelantan serah memo bantahan kepada Utusan

KOTA BHARU 20 Jun - Dewan Pemuda Pas Kelantan hari ini menyerahkan memorandum bantahan ke Pejabat Utusan Malaysia Cawangan Kelantan di sini berhubung penyiaran kartun yang didakwa oleh parti itu sebagai menghina Islam.
Ketuanya, Abdul Latiff Abdul Rahman bersama kira-kira 20 ahli pergerakan itu tiba di pejabat berkenaan pukul 1 tengah hari dan menyerahkan memorandum tersebut kepada wakil Utusan Malaysia, Zulhanifa Sidek untuk disampaikan kepada pihak pengurusan akhbar.

Abdul Latiff berkata, pihaknya meminta akhbar ini dan pelukis kartun tersebut memohon maaf secara terbuka kepada seluruh umat Islam khususnya di negara ini kerana penyiaran kartun tersebut.
"Kami memberi tempoh seminggu bermula dari hari ini kepada Utusan Malaysia dan kartunis terlibat untuk memohon maaf secara terbuka.

"Sekiranya pihak Utusan Malaysia enggan memohon maaf secara terbuka, Dewan Pemuda Pas Kelantan akan melancarkan kempen boikot secara besar-besaran bagi memastikan desakan ini berjaya," katanya.
Sebelum ini, kerajaan Pas Kelantan mengumumkan larangan terhadap akhbar Utusan Malaysia membuat liputan sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan yang berlangsung selama dua hari bermula hari ini dan semua majlis Menteri Besar Kelantan.

Ia ekoran penyiaran kartun yang disifatkan parti itu sebagai menghina Islam. - UTUSAN

Komen Penulis : Saja tau depa ni. Saja nak bikin panas je dengan buat demo bagai. Kan buat cara macam ni lebih baik. Aman dan professional. Tak ada siapa pun nak marah

Posted in . Bookmark the permalink . RSS feed for this post.
Jom komen di Facebook!

Leave a Reply

Catatan Popular di Pewaris Melayu 30 hari lepas

Followers

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark . Converted by LiteThemes.com .